Become flexible at a time when a lot of logic has disappeared  | 23 february 2020  |  Oth - Ellen Rauh

Become flexible at a time when a lot of logic has disappeared

Het Corona Virus zal een grote impact – een zeer grote impact – hebben op statistieken, waar wij vaak smalend over doen. Al die lange termijn voorspellingen: van 'over tien jaar' en 'over twintig jaar'. Wij zouden zeggen: gooi ze onmiddellijk in de vuilnisbak. Het zijn angstzaaierijen. Voorspellingen in oude culturen die waren er wel degelijk, maar nooit gebaseerd op digitale statistieken. Een zeer belangrijk element ontbreekt in al die statistieken: de toevalligheden zoals wij het noemden.

Eén virus houdt zich niet aan grenzen. En kijk wat er gebeurt: steeds meer begrenzingen ontstaan. Begrenzingen van dorpen, begrenzingen van steden, en dan hebben wij het nog niet eens over de landsgrenzen die ooit bedacht zijn door mensen. Eén virus kan oorlogen totaal nutteloos maken. Eén virus kan geboden die uitgaan van geloven totaal nutteloos maken. Het houdt geen rekening met ras, met geloof, met rijk, met arm, met landsgrenzen. Het 'is'. En het is een wake-up-call dat mensen geen controle hebben over alles.

We geven een heel klein plastisch voorbeeld: China die een miljoenenstad op slot zet. Stel je eens voor in het kleine Nederland, dat heel Amsterdam op slot gaat. Wat moet er gebeuren als niemand meer op straat mag zijn? Stel je eens voor: waar blijven al die daklozen? Wat gebeurt er met politie? Evenementen gaan niet door, die allemaal doorberekend zijn in digitale voor-spellingen van winst, veiligheid, verlies. Alles telt niet meer. Zo'n stad is bijna niet op slot te zetten. Maar je ziet het gebeuren in verschillende landen. Een heel gebied hermetisch afgesloten en iedereen moet binnen blijven. Weg zogenaamde verplichtingen: "Je moet naar de kerk". "Nee, je màg niet naar de kerk". Zeer veel nieuwe verboden en tegelijkertijd zeer veel vrijheden. Want een heleboel 'mag' niet meer, maar een heleboel 'moet' ook niet meer.

De hele toeristische sector komt enorm onder druk te staan. Al die mensen die de vrijheid ervaren dat elke mooie plek op Aarde door hen bezocht 'moet' worden of 'mag' worden. Kijk eens: vliegschaamte wordt ineens vliegangst. Angst om in een vliegtuig te zitten, angst om naar massabijeenkomsten te gaan. Voedt je vooral niet met angst zouden wij zeggen.

En wederom komen wij terug op het grote belang van het beheer van je eigen unieke aura. Je enige immuniteitsveld. Er zullen nog veel meer onverwachte dingen gebeuren die alle lange termijn visies totaal aan gruzelementen zullen gooien. Wat is veiligheid? Wat is vrijheid? De grootste aanslag die dit virus heeft, de grootste gevolgen van dit virus op de hele wereld, is de welvaart. De welvaart is niet meer vanzelfsprekend. Dat alles te koop is, is niet meer vanzelfsprekend. Dat je overal zomaar naartoe kunt, is niet meer vanzelfsprekend. Zeer veel vanzelfsprekende vrijheden die te maken hebben met welvaart, zijn niet meer vanzelfsprekend. Dit zal zeer veel mensen aan het denken zetten en anderen zullen er totaal niet mee bezig zijn.

Take your responsibility

Iedereen hier aanwezig wijzen wij op je verantwoordelijkheid. Velen van jullie en elk van jullie heeft zich bijgeschoold in allerlei technieken om energetisch sprankelend en vitaal te zijn. Maar het weten is niet genoeg. Nu worden jullie allemaal verantwoordelijk voor je eigen aura. Geen enkel geloof, geen enkel vertrouwen is nu genoeg. Het weten is niet genoeg. Het erop vertrouwen is niet genoeg. Het enige wat jullie kunnen doen, is je aura onderhouden. Onderhouden! Onderhouden, met de technieken die je geleerd hebt en anders wordt het hoog tijd om ze te activeren.

Laat los wat zogenaamd gezond is. Bepaal zelf hoe jij je voelt, waar jij actief van wordt, waar jij vitaal van wordt, waar jij ontspannen van wordt. Want al die facetten kunnen nu onder druk komen te staan. Ben je gespannen door vage dingen? En je hebt geen idee waarvan? Ga dan niet zoeken waar het eventueel aan zou kunnen liggen. Maar neem actie. Neem onmiddellijk actie, door datgene te doen waar jij ontspannen van wordt. Neemt jouw denken de overhand door te piekeren? Neem absoluut onmiddellijk de controle over en ga denken aan iets anders.

Read more about this in the book: TRANSPARANTIE - NIEUWSGIERIGHEID WIJST JE DE WEG >

Ben jij emotioneel omwille van vage dingen, neem actie. Ga oefeningen doen waardoor jouw gevoel van beklemming, van angst, weg mag gaan. Het enige wat nooit te onderdrukken is, zijn emoties. Geef ze liefdevol de ruimte om te gaan. Beperkend denken moet je nooit laten gaan. Neem de beslissing. Word de baas en denk aan iets anders. Spanning kan het gevolg zijn van het piekeren van je denken, het vasthouden van emoties en dan ligt het eraan waar jij ontspannen van wordt. Is het door het vasthouden van emoties? Geef je emoties dan de ruimte. Is het door piekeren vanuit jouw mentale vermogen? Word zeer kordaat. Eis discipline en beslis waar jij aan 'wil' denken. Dan komt je denken in rust en ontspanning. Je emoties komen tot ontspanning door ze te laten gaan.

Ben je fysiek moe? Ook dat kan. Ga dan vooral geen fysieke inspanningen doen, omdat dat zogenaamd gezond is. Word je eigen baas. Kruip in je mand. Ga naar bed en geef je lichaam de kans om te ontspannen. Daar ligt vaak een hele grote valkuil: "Je moet bewegen!", "Je moet sporten!". Terwijl je lichaam doodmoe is of misschien wel een beetje schots en scheef staat. Dan is het een aanslag op jouw lichaam. Zeer veel mensen doen vanuit discipline – opgelegd door zogenaamde gezondheidsgoeroe 's – een aanslag op hun fysieke lichaam. Word de baas. Durf eigenwijs te zijn. Doe fysieke inspanningen, als jouw lichaam ontspannen is en genoeg reserve heeft. En anders: "Sorry, vandaag niet". Word flexibel in een tijd dat zeer veel logica verdwenen is. Die raad willen we jullie geven in deze tijden van zeer veel hectiek en zeer veel omkeringen.

Become flexible at a time when a lot of logic has disappeared  | 23 february 2020  |  Oth - Ellen Rauh


Support

If these Oth-texts feed and inspire you, consider a donation!
By donating, you help us to produce new books.
We are very grateful for every donation, no matter how small!

name: E RAUH, ALMERE
IBAN: NL64 RABO 0134 9609 20

Or give yourself or someone else a book as a gift!

Books Oth-channeling